X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

CATEGORII PRODUSE
Ciabattine - Paine ciabatta fara gluten x 200 g
Cod produs 100003
în stoc
Pret 23,55 Lei
în stoc
Pret 8,49 Lei
în stoc
Pret 23,55 Lei
în stoc
FORTICARE ADVANCED MANGO SI PIERSICA X 125 ml
Cod produs 177940
în stoc
Pret 22,49 Lei
în stoc
DIASIP CAPSUNI x 200 ml
Cod produs 584002
în stoc
Pret 20,39 Lei
în stoc
NUTRIDRINK CAPSUNI x 200 ml
Cod produs 65217
în stoc
Pret 16,35 Lei
în stoc
NUTRISON ENERGY x 500 ml
Cod produs 578910
în stoc
Pret 41,48 Lei
în stoc
NUTRISON x 1000 ml
Cod produs 66021
în stoc
Pret 70,91 Lei
în stoc
NUTRISON x 500 ml
Cod produs 578796
La comanda
Pret 41,22 Lei
La comanda
DUOCAL x 400 g
Cod produs 117547
în stoc
Pret 223,59 Lei
în stoc
ELEMENTAL PORTOCALE & ANANAS x 250 ml
Cod produs 580174
în stoc
Pret 40,26 Lei
în stoc
POLYCAL x 400 g
Cod produs 568989
în stoc
Pret 45,18 Lei
în stoc
KETOCAL VANILIE x 300 g
Cod produs 112515
în stoc
Pret 142,47 Lei
în stoc
KETOCAL x 300 g
Cod produs 112509
în stoc
Pret 142,47 Lei
în stoc
Nou
KANSO DELIMCT CREAM x 128 g
Cod produs 605200
La comanda
Pret 27,75 Lei
La comanda
Nou
KANSO ULEI MCT 100% x 500 ml
Cod produs 605002
în stoc
Pret 75,48 Lei
în stoc
KETOCAL VANILIE x 300 g
Cod produs 112515
în stoc
Pret 142,47 Lei
în stoc
Pret 1,68 Lei
în stoc
Pret 1,68 Lei
în stoc
Pret 1,68 Lei
în stoc
Nou
GASTROSTOMA - GASTROTUB CH14
Cod produs 594815
în stoc
Pret 272,19 Lei
în stoc
Nou
SERINGA ENFIT 60ML
Cod produs 591423
în stoc
Pret 9,32 Lei
în stoc
CATEGORII PRODUSE

Analizele pentru diagnosticarea intolerantei la gluten

publicat in: Articole // publicat pe: 10.01.2017

Glutenul este o proteină prezentă în grâu, ovăz, orz, secara, kamut, si alte cereale inrudite. În cazul unui celiac, ingerarea unor cantităţi chiar si neînsemnate de alimente care conţin gluten declanşează o reacţie imună în intestinul subţire, cauzând o inflamaţie cronică. În timp, aceasta duce la distrugerea vilozităţilor intestinale.


Acest proces este adesea însoţit de o serie de simptome care diferă de la individ la individ. In timp, pot aparea si diverse boli asociate cu intoleranta la gluten, ca urmare a intestinului deteriorat si a absorbtiei scazute de nutrienti esentiali.


In cazul in care banuiti ca suferiti de intoleranta la gluten, este recomandata vizita la un medic gastroenterolog pentru diagnosticare. Mai jos, gasiti detalii referitoare la analizele pentru intoleranta la gluten, pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine procesul de diagnosticare a bolii celiace.


Inainte de a face orice test de sange, trebuie sa nu eliminati din dieta glutenul, pentru ca testele sa fie corecte. Anticorpii sunt produsi de sistemul imunitar ca raspuns la substante pe care organismul le percepe ca fiind periculoase pentru el. Raspunsul imun pe care organismul il produce este cauzat de expunerea la glutenul din dieta. Daca nu exista nici o sursa de  gluten in dieta, atunci nu exista nici un raspuns al organismului care sa poata fi masurat.  Este necesar sa mancati minim 2 felii de paine pe zi, timp de 6 saptamani, pentru a obtine un rezultat cat mai exact.


Analize pentru depistarea bolii celiace:
1.    IgA si IgG sunt detectate in seruri la pacientii cu boala celiaca. Anticorpii IgG anti-gliadina sunt mai sensibili, dar sunt markeri mai putin specifici pentru boala celiaca comparativ cu anticorpii din clasa IgA. Acest lucru inseamna ca, in cazul in care un pacient este IgA pozitiv, exista o probabilitate de 97 % sa aiba boala celiaca.


2.    Anticorpii din clasa IgA anti-endomysium sunt cei care apar numai in boala celiaca. Acesti anticorpi se gasesc la  100% dintre pacienții cu boala celiaca activa. Anticorpii IgA endomysium sunt mai sensibili decat anticorpii anti-gliadina, pentru diagnosticul bolii celiace.


3.    Transglutaminaza tisulara (tTG) a fost identificata ca fiind autoantigenul major in boala celiaca. In tesuturile afectate, cum este cazul mucoasei intestinului subtire in boala celiaca netratata, se inregistreaza nivele crescute de tTG. Astfel, anticorpii IgA impotriva tTG sunt markeri serologici cu specificitate inalta pentru boala celiaca si dermatita herpetiforma.


4.    Testul ELISA tTG masoara acelasi lucru, dar cu o metoda care este mai sensibila si specifica si care  este mult mai exacta. La acest test raspunsul este masurat cu  ajutorul unui instrument care calculeaza cantitatea de lumina dintr-o anumita lungime de unda, care este absorbita de solutie si la final tipareste un rezultat numeric.


Daca se obtin rezultate pozitive la doua dintre testele serologice , se recomanda efectuarea unei endoscopii gastrointestinale superioare cu biopsie. In practica, multi gastroenterologi asociaza testarea serologica cu  un regim alimentar controlat si prezentarea clinica pentru a forma o baza pentru diagnostic, fara a fi nevoie de  aceasta procedura invaziva.

Despre noi
La Nutrient, ne concentram asupra oferirii unor solutii de nutritie care sa satisfaca atat nevoile existente cat si urgentele aparute in cursul bolii sau odata cu inaintarea in varsta. Grija pentru pacienti este un instinct si nu o cerinta. Muncind la cele mai inalte standarde, noi punem pacientii in centrul actiunilor noastre, stiind ca avem experienta si abilitatea de a oferi cele mai bune solutii la problemele lor de sanatate.
Link-uri
Celiaci.ro
A.N.P.C
Solutionarea Online a Disputelor
inregistrare

Inscrieti-va la newsletter-ul nostru.

powered by teamshare
© Copyright 2025 Nutrient
designed by headstart.ro